Mušle důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře je očistíme a nakřáplé nebo otevřené ihned vyhodíme. Šalotku s česnekem nasekáme najemno, zhruba 1 cm kousek zázvoru očistíme a nastrouháme.
Šalotku, česnek i zázvor osmahneme v pánvi dozlatova, ale nespálíme. Přidáme nakrájené chilli papričky, koriandr a kurkumu. Restujeme minutku, poté podlijeme a vaříme při nízké teplotě 7 minut. Přidáme mušle a přikryté vaříme, dokud se neotevřou, asi 10 -13 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme, neboť jsou také špatné. Otevřené mušle vyjmeme, promícháme s citronovou šťávou a upravíme na talíř.
Dušené mušle na chilli papričkách ozdobíme nahrubo nasekaným koriandrem a podáváme ihned jako předkrm.