Dušené mušle na chilli papričkách

Výborný recept na slávky s kořením. Pokrm je dost kořeněný, proto ho nedoporučuji pro malé děti.


5.03x
30 min

Postup přípravy

Mušle důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře je očistíme a nakřáplé nebo otevřené ihned vyhodíme. Šalotku s česnekem nasekáme najemno, zhruba 1 cm kousek zázvoru očistíme a nastrouháme.

Šalotku, česnek i zázvor osmahneme v pánvi dozlatova, ale nespálíme. Přidáme nakrájené chilli papričky, koriandr a kurkumu. Restujeme minutku, poté podlijeme a vaříme při nízké teplotě 7 minut. Přidáme mušle a přikryté vaříme, dokud se neotevřou, asi 10 -13 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme, neboť jsou také špatné. Otevřené mušle vyjmeme, promícháme s citronovou šťávou a upravíme na talíř.

Dušené mušle na chilli papričkách ozdobíme nahrubo nasekaným koriandrem a podáváme ihned jako předkrm.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené mušle na chilli papričkách

Zpět na recept