Dušené mušle na chilli papričkách

Výborný recept na slávky s kořením. Pokrm je dost kořeněný, proto ho nedoporučuji pro malé děti.


5.03x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
5 ksšalotka
0.5 lžičkykurkuma
1 kgslávky
2 kszelená chilli paprička
2 ksčervená chilli paprička

podle chuti

sůl
čerstvý zázvor
čerstvý koriandr
citronová štáva

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Mušle důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře je očistíme a nakřáplé nebo otevřené ihned vyhodíme. Šalotku s česnekem nasekáme najemno, zhruba 1 cm kousek zázvoru očistíme a nastrouháme.

Šalotku, česnek i zázvor osmahneme v pánvi dozlatova, ale nespálíme. Přidáme nakrájené chilli papričky, koriandr a kurkumu. Restujeme minutku, poté podlijeme a vaříme při nízké teplotě 7 minut. Přidáme mušle a přikryté vaříme, dokud se neotevřou, asi 10 -13 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme, neboť jsou také špatné. Otevřené mušle vyjmeme, promícháme s citronovou šťávou a upravíme na talíř.

Dušené mušle na chilli papričkách ozdobíme nahrubo nasekaným koriandrem a podáváme ihned jako předkrm.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené mušle na chilli papričkách

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena