Tradiční pokrm z dob rakousko-uherské monarchie. Knedlíky podávané na sladko.
těsto | |
---|---|
500 g | hladká mouka |
1 kostka | droždí |
250 ml | mléko |
50 g | cukr |
50 g | máslo |
2 ks | vejce |
1 špetka | sůl |
náplň | |
1 kelímek | švestková povidla |
na ozdobu | |
1 hrnek | mletý mák |
3 lžíce | moučkový cukr |
poleva | |
1 balíček | vanilkový pudink |
Droždí smícháme s mlékem, přidáme cukr a necháme na teplém místě vykynout. Přidáme rozehřáté máslo, mouku, vejce, cukr a sůl, vypracujeme hladké těsto. Vyválíme a z těsta krájíme větší kousky, které naplníme povidly a dobře uzavřeme. Knedlíky necháme ještě na pomoučeném vále chvíli nakynout pod utěrkou.
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a v ní knedlíky vaříme asi pět minut pod poklicí, poté obrátíme a vaříme dalších pět minut. Knedlíky vařením ještě hodně nakynou. Poté vyndáme a propíchneme vidličkou.
Germknödel - rakouský knedlík s povidly podáváme hojně posypaný mákem s moučkovým cukrem a přeléváme řidším vanilkovým pudinkem.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena