Vaření.czReceptyGermknödel - rakouský knedlík s povidly

Germknödel - rakouský knedlík s povidly

Tradiční pokrm z dob rakousko-uherské monarchie. Knedlíky podávané na sladko.


0.00x

Ingredience

těsto

500 ghladká mouka
1 kostkadroždí
250 mlmléko
50 gcukr
50 gmáslo
2 ksvejce
1 špetkasůl

náplň

1 kelímekšvestková povidla

na ozdobu

1 hrnekmletý mák
3 lžícemoučkový cukr

poleva

1 balíčekvanilkový pudink

Postup přípravy

Droždí smícháme s mlékem, přidáme cukr a necháme na teplém místě vykynout. Přidáme rozehřáté máslo, mouku, vejce, cukr a sůl, vypracujeme hladké těsto. Vyválíme a z těsta krájíme větší kousky, které naplníme povidly a dobře uzavřeme. Knedlíky necháme ještě na pomoučeném vále chvíli nakynout pod utěrkou.

V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a v ní knedlíky vaříme asi pět minut pod poklicí, poté obrátíme a vaříme dalších pět minut. Knedlíky vařením ještě hodně nakynou. Poté vyndáme a propíchneme vidličkou.

Germknödel - rakouský knedlík s povidly podáváme hojně posypaný mákem s moučkovým cukrem a přeléváme řidším vanilkovým pudinkem. 

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.

Knedlíky

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Germknödel - rakouský knedlík s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena