Recept na klasické chlupaté knedlíky v poměru 2/3 syrových a 1/3 vařených brambor.
těsto | |
---|---|
350 g | brambory |
150 g | brambory vařené |
250 g | hrubá mouka |
1 ks | vejce |
3 špetky | sůl |
příloha | |
1 ks | cibule |
600 g | bílé kysané zelí |
2 lžíce | sádlo |
2 špetky | kmín |
Knedlíky: Oba druhy brambor nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Zelí: Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí. Nakonec vše ve větším hrnci smícháme a podáváme jako přílohu.
Chlupaté knedlíky se zelím podáváma jako přílohu třeba k pečenému masu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jan Kyselka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena