Oblíbené a tradiční jídlo, které Češi milují.
těsto | |
---|---|
500 g | brambory vařené |
200 g | polohrubá mouka |
100 g | krupice |
2 ks | vejce |
2 špetky | sůl |
náplň | |
350 g | uzené maso |
příloha | |
1 balíček | zelí kysané |
2 lžíce | cukr |
2 lžíce | ocet |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádlo |
na ozdobu | |
4 ks | cibule |
Brambory si uvaříme den předem ve slupce, uzené maso uvaříme a nakrájíme na drobné kostičky, nebo pomeleme. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z něj vykrajujeme kolečka, která plníme připraveným uzeným masem a tvarujeme malé knedlíky. Vaříme je v osolené vodě podle velikosti cca 15 minut. Zelí podusíme na sádle s cibulí s trochou octa a cukru, podle chuti můžeme zahustit jíškou. Knedlíky ihned po uvaření podáváme pokladené zelím a posypané osmaženou cibulkou.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena