Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Oblíbené a tradiční jídlo, které Češi milují.


0.00x

Ingredience

těsto

500 gbrambory vařené
200 gmouka polohrubá
100 gkrupice
2 ksvejce
2 špetkysůl

náplň

350 guzené maso

příloha

1 balíčekzelí kysané
2 lžícecukr
2 lžíceocet
1 kscibule
1 lžícesádlo

na ozdobu

4 kscibule

Postup přípravy

Brambory si uvaříme den předem ve slupce, uzené maso uvaříme a nakrájíme na drobné kostičky, nebo pomeleme. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z něj vykrajujeme kolečka, která plníme připraveným uzeným masem a tvarujeme malé knedlíky. Vaříme je v osolené vodě podle velikosti cca 15 minut.  Zelí podusíme na sádle s cibulí s trochou octa a cukru, podle chuti můžeme zahustit jíškou. Knedlíky ihned po uvaření podáváme pokladené zelím a posypané osmaženou cibulkou.


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky


Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši


Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.


Nejlepší

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká