Vaření.czReceptyTyrolské žemlové knedlíky

Tyrolské žemlové knedlíky

Snadný recept na kulaté žemlové knedlíky s tyrolskou slaninou a bez přidání mouky, který pochází z rakouské kuchyně. Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám.


5.03x
45 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
150 mlmléko
40 gcibule
1 lžícepažitka
200 gbílé pečivo
60 gtyrolská slanina

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

na potření

máslo

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a tyrolskou slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme slaninu a cibuli dozlatova a směs necháme zchladnout. Starší žemle (housky, rohlíky atp.) nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku se slaninou. Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet. Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové tyrolské knedlíky necháme okapat a potřeme máslem. Tyrolské žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?

Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?

Knedlíky

Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.

Svatomartinská

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tyrolské žemlové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena