Tyrolské žemlové knedlíky

Snadný recept na kulaté žemlové knedlíky s tyrolskou slaninou a bez přidání mouky, který pochází z rakouské kuchyně. Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám.


5.03x
45 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
150 mlmléko
40 gcibule
1 lžícepažitka
200 gbílé pečivo
60 gtyrolská slanina

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

na potření

máslo

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a tyrolskou slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme slaninu a cibuli dozlatova a směs necháme zchladnout. Starší žemle (housky, rohlíky atp.) nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku se slaninou. Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet. Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové tyrolské knedlíky necháme okapat a potřeme máslem. Tyrolské žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyrolské žemlové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.