Snadný recept na kulaté žemlové knedlíky s tyrolskou slaninou a bez přidání mouky, který pochází z rakouské kuchyně. Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám.
1 ks | vejce |
30 g | máslo |
150 ml | mléko |
40 g | cibule |
1 lžíce | pažitka |
200 g | bílé pečivo |
60 g | tyrolská slanina |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
muškátový oříšek | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
máslo |
Oloupanou cibuli a tyrolskou slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme slaninu a cibuli dozlatova a směs necháme zchladnout. Starší žemle (housky, rohlíky atp.) nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku se slaninou. Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet. Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové tyrolské knedlíky necháme okapat a potřeme máslem. Tyrolské žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.