Vaření.czReceptyKynuté houskové knedlíky z čerstvé housky

Kynuté houskové knedlíky z čerstvé housky

Recept na jemné a nadýchané tradiční české houskové knedlíky.


5.02x
60 min

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
3 ksvejce
1 lmléko
1 kghrubá mouka
1 ksdroždí (42g)
6 kshouska

Postup přípravy

Všechny ingredience, kromě housky, společně promícháme do řidšího těsta. Nakonec vmícháme housku nakrájenou na kostky. Těsto dáme kynout do předehřáté trouby na 40 °C. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme odpočinout cca 10 minut a vaříme na páře cca 20 minut. Po uvaření kynuté houskové knedlíky ihned propícháme a nakrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu třeba k pečenému masu. Foto: Pixabay.com

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

user-icon

autor Zipik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté houskové knedlíky z čerstvé housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena