Kynuté houskové knedlíky z čerstvé housky

Recept na jemné a nadýchané tradiční české houskové knedlíky.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Všechny ingredience, kromě housky, společně promícháme do řidšího těsta. Nakonec vmícháme housku nakrájenou na kostky. Těsto dáme kynout do předehřáté trouby na 40 °C. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme odpočinout cca 10 minut a vaříme na páře cca 20 minut. Po uvaření kynuté houskové knedlíky ihned propícháme a nakrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu třeba k pečenému masu. Foto: Pixabay.com


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky

user-icon

autor Zipik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté houskové knedlíky z čerstvé housky

Zpět na recept