Vaření.czReceptyVegan plněné papriky v rajské omáčce

Vegan plněné papriky v rajské omáčce

Recept na jídlo pro vegany, vegetariány a lidi, kteří chtějí zkusit něco nového.


0.00x
90 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
4 kscibule
1 plechovkarajský protlak
4 plátkychléb toustový
9 ksbílá paprika
1 balenívegan mleté maso

podle chuti

sůl
majoránka
kečup
cukr krystal
mletý pepř
citronová kůra

podle potřeby

mléko
voda
jíška
olej na smažení

Postup přípravy

Do misky si dáme nakrájený tousťák a zalijeme ho trochou mléka, aby nám změkl. Mezitím na rozpáleném oleji na pánvi necháme zesklovatět dvě najemno nakrájené cibule a poté je přidáme do misky s vegan mletým masem (kupuji v Lidlu), toastovým chlebem, osolíme, opepříme, zaprášíme majoránkou (nešetříme) a přidáme najemno nakrájený česnek. Všechny ingredience spojíme v jednu hmotu. Z paprik odkrojíme konce a začneme plnit směsí. Jakmile máme naplněno, konce paprik přimáčkneme nazpět. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji necháme opět zesklovatět zbylé dvě cibule, přidáme protlak, zalijeme vodou tak, aby nám v omáčce mohly plavat papriky, přidáme kečup, cukr, citrónovou kůru, sůl, pepř a nakonec vložíme papriky. Ničemu nevadí, když konce paprik budou odpadávat a budou plavat v rajské odděleně. Papriky v rajské dusíme zakryté pokličkou do té doby, dokud nám papriky úplně nezměknou. Na závěr zahustíme jíškou, aby omáčka nebyla tolik vodová. Podle potřeby dochutíme. Vegan plněné papriky v rajské omáčce podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Dobrou chuť.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vegan plněné papriky v rajské omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena