Cizrna s kuřecím masem

Výborný recept na zdravý pokrm s masem.


4.744x
30 min
4×

Postup přípravy

Cizrnu namočíme podle návodu na sáčku (nejlépe přes noc). Kuřecí prsní řízky nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi grilovacího koření, směsi na pizzu, oleje a necháme v ledničce odležet. Na mírném ohni uvaříme cizrnu, po chvíli osolíme. Čerstvé žampiony nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Nakrájené žampiony dáme smažit na olej, za minutu přidáme grilovací koření, koření na pizzu a celý kmín. Lehce restujeme, potom přidáme pórek nakrájený na kolečka a promícháme. Směs za chvíli odstavíme, tak aby žampiony byly šťavnaté a pórek příjemně měkký na skus. Směs dáme do vedlejší nádoby včetně šťávy. Na stejnou pánev dáme restovat naložené kuřecí nudličky podle potřeby, aby kuřecí maso zůstalo pěkně šťavnaté, stačí jen pár minut. Hotové maso opět vložíme do nádoby se žampiony a pórkem. Nakonec přidáme scezenou uvařenou cizrnu. Promícháme a můžeme podávat. Cizrnu s kuřecím masem podáváme ihned na stůl jako chutný hlavní chod.


Cizrna na paprice s pórkem


(doba přípravy 120 min)


Cizrna


Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí


Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.


Cizrna

user-icon

autor denamat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrna s kuřecím masem

Zpět na recept