Cizrna se zeleninou a masem

Směs z dušeného hovězího masa s vařenou cizrnou a restovanou zeleninou podáváme s pečivem.


4.640x
150 min
7×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 kscibule
1 kscuketa
200 gcizrna
1 ksžlutá paprika
600 ghovězí maso
3 lžícezelená petrželka
3 ksvelké rajče
1 lžičkamletá sladká paprika

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Příprava cizrny: Cizrnu namočíme asi na 10 hodin do studené vody. Potom vodu slijeme a vyměníme za čerstvou. Vaříme asi 1 hodinu doměkka. Teprve nakonec cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou. Příprava masa: Zadní hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Příprava zeleniny: Cuketu omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme. Zelenina má být měkká nikoliv rozvařená. K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme s usekanou petrželkou. Cizrnu s dušeným hovězím masem a zeleninou servírujeme v mističkách nebo hlubších talířích a podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrna se zeleninou a masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena