Falafel

I když se tyto chutné cizrnové kuličky pocházející z oblasti Blízkého východu obvykle smaží v oleji, chutnají stejně dobře i upečené v troubě, doplněné kořeněnou jogurtovou omáčkou.


3.5188x
120 min
5×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícepetrželka
1 kscibule
pepř
2 lžičkymletý kmín
2 lžičkymletý koriandr
1 hrneksušená cizrna
kukuřičný olej
2 lžícekoriandrová nať

omáčka

1 kschilli paprička
0.5 lžičkycitronová šťáva
0.3 lžičkymletý kmín
1 lžícesekaná máta
2 lžičkysekaná cibule
1 lžícekoriandrová nať
125 gjogurt light

Postup přípravy

Cizrnu uvaříme v dostatečném množství vody na středně silném ohni doměkka (1-1 112 hodiny). Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Dáme do misky, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do chladničky. Vsechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu a pokládáme je na plech. Mírně je zploštíme, potřeme kukuřičným olejem a pečeme v troubě 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou (dipem). Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falafel

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena