Vaření.czReceptyCizrnový salát s tuňákem

Cizrnový salát s tuňákem

Vynikají recept na španělský teplý lehký salát pro letní osvěžení.


4.565x
30 min
8×

Ingredience

1 plechovkatuňák v oleji
150 gcizrna
3 lžíceolivový olej
3 ksvejce natvrdo

podle chuti

2 stroužkyčesnek
1 kscibule

zálivka

sůl
1 lžíceolivový olej
1 lžičkahnědý cukr
mletý černý pepř
1 lžícebylinkový ocet

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy. Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí. Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar. Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou. Cizrnový salát s tuňákem upravíme na talíře a ihned podáváme. Salát můžeme ozdobit nudličkami pražené cizrny. Recept je pro 3 - 4 osoby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnový salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena