Recept na rychlé placičky z mladé cukety, které dochutíme kromě soli, pepře a majoránky, také nastrouhaným parmazánem.
2 ks | mladá cuketa |
1 lžička | sůl |
50 g | parmazán |
2-3 ks | vejce |
podle chuti | |
---|---|
majoránka | |
mletý barevný pepř | |
podle potřeby | |
olej slunečnicový | |
hladká mouka |
Mladou cuketu očistíme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Osolíme a necháme vypotit, poté scedíme přebytečnou vodu.
K cuketě přidáme 2 větší vejce, na jemno nastrouhaný parmazán, mletý barevný pepř a rozemnutou majoránku. Dobře promícháme a zahustíme hladkou moukou podle potřeby - záleží na velikosti cuket.
Na pánvi rozpálíme olej, pomocí lžíce tvoříme menší placičky a po obou stranách smažíme dozlatova. Cuketové placičky ihned klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
Smažené cuketové placičky chutnají výborně ještě teplé, ale dají se jíst i za studena. Ideálně doplníme čerstvým zeleninovým salátkem.
Rychlé obědy z cukety v 10 variacích
Možná si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena