Jarní koláč s tofu, hráškem a cuketou

Recept na slaný koláč s uzeným tofu, hráškem a cuketou.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme lžičku soli, změklé máslo a 5 lžic vody. Uhněteme pevné těsto, které dáme na 30 minut odležet do lednice.


 


Mezitím si připravíme náplň. Uzené tofu nakrájíme na kostičky a dáme do mixéru, přidáme 3 lžíce rostlinné smetany, 2 stroužky česneku, špetku soli a pepře. Vše společně rozmixujeme do krému. 


 


Na pánvi na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme hrášek a opékáme do změknutí. Hrášek osolíme, opepříme, důkladně promícháme a dále již nevaříme.


 


Nakonec si baby cuketu nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustila vodu. Následně přebytečnou vodu setřeme čistým ubrouskem.


 


Těsto vyndáme z lednice, válečkem vyválíme a vložíme do pečící formy. Na těsto nalijeme krém z tofu a rovnoměrně rozetřeme. Na tuto vrstvu přendáme připravený hrášek a nakrájené cukety. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme do zezlátnutí okrajů těsta zhruba na 30 minut.


 


Jarní koláč s tofu, hráškem a cuketou podáváme jako odpolední svačinku nebo večeři, ale klidně i jako chuťovku. 


 


Videorecept: Slaný koláč s jarní cibulkou


Slaný koláč má mnoho variant a je oblíbeným pohoštěním - hodí se na večírek, narozeninovou oslavu, piknik, ale i jen tak k večeři. Základem slané náplně v dnešním videoreceptu je jarní cibulka, vejce, smetana a strouhaný sýr. Doporučujeme vyzkoušet, chutná báječně!


Videorecept:


 


6 báječných receptů na slané koláče


Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.


6


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní koláč s tofu, hráškem a cuketou

Zpět na recept