Výborný recept, který chutná i těm, kteří na luštěniny zvyklí moc nejsou - ideální způsob, jak je zařadit do jídelníčku.
200 g | loupaná červená čočka |
100 g | vařená rýže |
1 ks | vejce |
1 lžička | celý římský kmín |
0.5 lžičky | sůl |
0.3 lžičky | pepř |
2 lžíce | přepuštěné máslo |
1 svazek | pažitka nebo cibulová nať |
Červenou čočku nechte namáčet ve vodě alespoň pár hodin, aby se dala krásně dohladka rozmixovat.
Čočku pořádně opláchněte a dejte do mixéru společně s ostatními surovinami, kromě ghí. Vše mixujeme dohladka. Dle potřeby přidejte vodu. Výsledná konzistence by měla být trochu hustší - podobná jako těsto na lívance.
Zahřejeme pánev a placičky z červené čočky opékáme z obou stran na přepuštěném másle.
Placičky z červené čočky jsou univerzální – hodí se jak na svačinu, nebo snídani, tak i na lehčí oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s teplou polévkou. Pokud vyrážíte na cesty, je to taky možnost, jak mít s sebou chutné a kvalitní jídlo do krabičky. Pokud je jíte samotné, chutnají výborně se zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
autor Lýdia Pokorná
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena