Vaření.czReceptyČočka na kyselo s plátkem uzené krkovice

Čočka na kyselo s plátkem uzené krkovice

Zdravý a chutný pokrm, jedna z tradic české kuchyně.


5.01x
1×

Ingredience

4 plátkyuzená krkovice

příloha

350 gčočka (hnědá)

podle potřeby

1 lvoda

podle chuti

1 lžícesůl
4 ksbobkový list
4 kuličkycelý černý pepř
5 lžicocet

směs

3 lžíceolej
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Čočku přebereme a namočíme do kastrůlku přes noc, druhý den pak ve stejné vodě uvaříme doměkka. Podle potřeby dolijeme vodu, která se během noci vsákla, přidáme sůl, bobkový list a celý pepř. Během varu přidáme ocet a jednou za čas promícháme. Ke konci, po změknutí čočky, zahustíme světlou jíškou, podle potřeby ještě dochutíme solí a octem.

Čočku na kyselo podáváme s plátkem uzené krkovice ohřívané na páře, hodí se ale i libový párek či jiná uzenina, vegetariáni si přidají volské oko. Podáváme s kyselou okurkou.

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!

Červená

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočka na kyselo s plátkem uzené krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena