Čočka na kyselo s jarní cibulkou

Čočka na kyselo tak, jak ji dělávám já a chutná u nás doma nejvíce.


0.00x

Postup přípravy

Čočku propláchneme a namočíme na pár hodin do vody. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. 


Na másle osmahneme cibulku, přidáme rozvonět česnek a vsypeme čočku. Lehce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Nezapomeneme přidat pepř a bobkový list. Když je čočka téměř měkká, osolíme, zahustíme světlou jíškou a necháme probublat. Nakonec přidáme sušené lahůdkové droždí a dochutíme podle potřeby solí, pepřem, majoránkou. Nakonec přidáme podle chuti ocet, já používám jablečný. Necháme prohřát a máme hotovo. 


Čočku na kyselo s jarní cibulkou podáváme s vejcem či párkem, kyselou okurkou a co kdo má rád. 


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční


Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem


Recept na hustou čočkovou polévku vylepšenou opečenou slaninou. Podle postupu krok za krokem ji zvládne každý.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka na kyselo s jarní cibulkou

Zpět na recept