Vynikající kaše z červené čočky

Recept na rychlou veganskou přílohu z červené čočky.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak a vaříme zhruba 25 minut, dokud nám čočka nenabyde a nezhoustne. 


 


Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Cibuli s česnekem smažíme chviličku dozlatova. Hotovou kaši osolíme, opepříme a zamícháme do ní část opečené cibule s česnekem.


 


Zbytkem osmažené cibulky pak zdobíme hotovou čočkovou kaši přímo na talíři. 


Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku


Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!


Červená


 


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající kaše z červené čočky

Zpět na recept