Vaření.czReceptyVynikající kaše z červené čočky

Vynikající kaše z červené čočky

Recept na rychlou veganskou přílohu z červené čočky.


0.00x
30 min

Ingredience

250 gčervená čočka
500 mlzeleninový vývar
2 lžícerajský protlak
1 kscibule
2 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 špetkapepř mletý

Postup přípravy

Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak a vaříme zhruba 25 minut, dokud nám čočka nenabyde a nezhoustne. 

 

Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Cibuli s česnekem smažíme chviličku dozlatova. Hotovou kaši osolíme, opepříme a zamícháme do ní část opečené cibule s česnekem.

 

Zbytkem osmažené cibulky pak zdobíme hotovou čočkovou kaši přímo na talíři. 

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!

Červená

 

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vynikající kaše z červené čočky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena