Recept na rychlou veganskou přílohu z červené čočky.
250 g | červená čočka |
500 ml | zeleninový vývar |
2 lžíce | rajský protlak |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak a vaříme zhruba 25 minut, dokud nám čočka nenabyde a nezhoustne.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Cibuli s česnekem smažíme chviličku dozlatova. Hotovou kaši osolíme, opepříme a zamícháme do ní část opečené cibule s česnekem.
Zbytkem osmažené cibulky pak zdobíme hotovou čočkovou kaši přímo na talíři.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena