Žlutá čočka s pikantním párkem a vejci

Zdravá, rychlá a výborná večeře.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Žlutá čočka je lépe stravitelná než ta klasická, tolik nenadýmá, nemusí se namáčet den předem a na talíři vypadá velmi zajímavě. Prodává se v loupané variantě, kterou stačí zalít vodou a 12 minut povařit.  Snadno se rozvaří, proto je dobré občas promíchat a kontrolovat měkkost. Nakonec osolíme a opět promícháme.


Skvělá bude s osmaženou cibulkou, pikantní uzeninou a samozřejmě by k ní neměla chybět vařená vejce. Žlutá čočka je velmi oblíbenou součástí indické kuchyně, kromě příloh se z ní dělají i saláty a polévky, pomáhá upravit zažívání.


Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?


Jak odlehčit jídelníček a dodat tělu potřebné živiny? Luštěniny jsou správnou volbou, a to díky obsahu komplexních sacharidů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin. Ovšem ne každý má rád hrách, čočku, fazole či cizrnu v klasické podobě. Máme pro vás jednoduché řešení, luštěninové těstoviny Légumio od Bonduelle, které se dají výborně kombinovat, navíc jsou přirozeně bezlepkové.


Luštěniny


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žlutá čočka s pikantním párkem a vejci

Zpět na recept