Zdravá, rychlá a výborná večeře.
příloha | |
---|---|
250 g | čočka žlutá |
2 ks | vařená vejce |
2 ks | párek |
na ozdobu | |
1 ks | cibule |
podle chuti | |
2 špetky | sůl |
podle potřeby | |
1 l | voda |
Žlutá čočka je lépe stravitelná než ta klasická, tolik nenadýmá, nemusí se namáčet den předem a na talíři vypadá velmi zajímavě. Prodává se v loupané variantě, kterou stačí zalít vodou a 12 minut povařit. Snadno se rozvaří, proto je dobré občas promíchat a kontrolovat měkkost. Nakonec osolíme a opět promícháme.
Skvělá bude s osmaženou cibulkou, pikantní uzeninou a samozřejmě by k ní neměla chybět vařená vejce. Žlutá čočka je velmi oblíbenou součástí indické kuchyně, kromě příloh se z ní dělají i saláty a polévky, pomáhá upravit zažívání.
Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?
Jak odlehčit jídelníček a dodat tělu potřebné živiny? Luštěniny jsou správnou volbou, a to díky obsahu komplexních sacharidů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin. Ovšem ne každý má rád hrách, čočku, fazole či cizrnu v klasické podobě. Máme pro vás jednoduché řešení, luštěninové těstoviny Légumio od Bonduelle, které se dají výborně kombinovat, navíc jsou přirozeně bezlepkové.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena