Pečená dýně hokaido s parmazánem

Dýně hokaido i tento podzim a zimu ve velkém zahltila supermarkety i trhy, možná vám nějaká vyrostla na zahrádce. Zkuste si ji připravit podle tohoto receptu, pochutnáte si.


4.842x
45 min
3×

Postup přípravy

Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme.

V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme.

Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká.

Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.

Vyzkoušejte také - Špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená dýně hokaido s parmazánem

Zpět na recept