Vaření.czReceptyPečená dýně hokaido s parmazánem

Pečená dýně hokaido s parmazánem

Dýně hokaido i tento podzim a zimu ve velkém zahltila supermarkety i trhy, možná vám nějaká vyrostla na zahrádce. Zkuste si ji připravit podle tohoto receptu, pochutnáte si.


4.842x
45 min
3×

Ingredience

1 lžičkasůl
1.5 lžičkylibeček
100 gparmazán
4-5 lžicolivový olej
1 ksdýně hokaido

Postup přípravy

Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.

Vyzkoušejte také - Špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená dýně hokaido s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena