Dýňová omáčka není zcela běžná. Její jemná chuť se ale k těstovinám skvěle hodí. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, jistě si na tomto pokrmu pochutnáte.
Na 4 porce si připravíme 500 g špaget, ¾ dýně hokkaido, 1 červenou cibuli, 20 g másla, 2 stroužky česneku, 80 g anglické slaniny, 2 dl mléka, 2 dl masového vývaru, 4 snítky tymiánu, 2 snítky saturejky a sůl.
Dýni hokkaido není potřeba loupat, slupka po krátké tepelné úpravě změkne.
Vyzkoušejte také recept na dýňový koláč krok za krokem
Dýni s bylinkami dusíme pod pokličkou 10 - 15 minut do změknutí dýně. Jakmile je dýně měkká, odstavíme ji z plamene a necháme chvíli vychladnout.
Uvařené špagety scedíme.
Vmícháme mléko a dosolíme podle chuti. Máte-li rádi výraznější pokrmy, můžete do omáčky přidat hořčici a mletý pepř.
Vyzkoušejte také recept na polévku z pečené dýně krok za krokem
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena