Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Brambory krájíme až těsně před vařením, po nakrájení už je neomýváme vodou a nenecháváme zbytečně na vzduchu, došlo by tak k úbytku vitamínů.
Číst vícePokud se vám při pečení bábovky stává, že se bábovka propadá, může být na vině málo rozpálená trouba. Také si dávejte velký pozor na předčasné otvírání dvířek trouby během pečení, právě studený vzduch způsobí, že se bábovka srazí.
Číst víceDomácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to! Návod najdete v našem videoreceptu a je víc než snadný.
Vztek není nic, za co by se měly ženy-mámy podle psycholožky Kristiny Zemánkové samy lynčovat.
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
05.04.2024
ČÍST VÍCEChceme být silní a zdraví? Jezme špenát co nejčastěji. Špenát je chudý na tuk, přitom bohatý na bílkoviny. Naučme se ho zařazovat do jídelníčku, s našimi recepty to půjde snadno.
05.04.2024
ČÍST VÍCEJemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle fotonávodu vám celé pečení usnadníme.
05.04.2024
ČÍST VÍCEBylinky nabírají právě v těchto teplých dnech na síle. Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky právě tyto dary přírody. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!
04.04.2024
ČÍST VÍCELehká a zdravá pochoutka italské kuchyně. Vyzkoušejte výborný recept na večeři, která vám zabere jen málo času.
04.04.2024
ČÍST VÍCEMáme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
03.04.2024
ČÍST VÍCEUnavený organismus způsobuje nepříjemné pocity, které s příchodem jara zaznamenává značná spousta lidí - malátnost, bolení hlavy, nechuť k jakékoli činnosti, vyšší potřeba spánku. Pokud se v těchto prvních jarních dnech cítíte slabí a bez energie, je to jasné, přemohla vás jarní únava. Jak na ni vyzrát?
03.04.2024
ČÍST VÍCEMalé dortíky s lahodným krémem lákají k zakousnutí už od prvního pohledu a ze stolu se sladkým většinou mizí mezi prvními. Přinášíme vám 12 receptů na cupcakes, se kterými stoprocentně zabodujete.
03.04.2024
ČÍST VÍCELasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
03.04.2024
ČÍST VÍCEVyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.
02.04.2024
ČÍST VÍCEOpět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
02.04.2024
ČÍST VÍCEČtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
01.04.2024
ČÍST VÍCEVařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
01.04.2024
ČÍST VÍCEChystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
01.04.2024
ČÍST VÍCEVejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
01.04.2024
ČÍST VÍCECílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
31.03.2024
ČÍST VÍCETak jak se blíží sezóna koupání, stejným tempem dráždí naše chuťové buňky touha po nějaké té grilované specialitě. Ani vegetariáni nemusí být ochuzeni o aroma a porci grilovaného pokrmu.
31.03.2024
ČÍST VÍCEChystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
31.03.2024
ČÍST VÍCEŘekněme si na rovinu, když si někdo dá práci a připraví oslavu či posezení se vší parádou, je na co koukat, je co jíst a také co pít. Tipy, jak na to, se s přicházející sezónou budou hodit.
31.03.2024
ČÍST VÍCEPo Velikonocích se můžeme ocitnout v situaci, kdy bude třeba co nejdříve využít zbylá či vykoledovaná vajíčka. Stává se to běžně hlavně na vesnicích, kde je dosud zvykem obejít celou ves, domů pak přinést pořádně napěchovaný košík. Jak ale celou tu nadílku zpracovat a sníst dřív, než se stihne zkazit? Pokud máte obavy, že rodina už nebude z dalších vajec na talíři nadšená, inspirujte se. Využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.
30.03.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena