Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Ideální čas na sbírání šípků je od konce září do zhruba poloviny října. Zásadním ukazatelem správné doby sklizně je však vzhled a stav samotných plodů. Při sběru sbíráme jen tvrdé a lesklé plody jasně červené barvy.
Číst víceKdyž chceme jablka použít na pečení nebo vaření, můžeme je zblanšírovat, zabráníme tak jejich zhnědnutí. Jablka stačí nakrájet na kousky, vhoďíme je asi na 3 - 4 minuty do vařící vody a potom je ihned přendáme do vody ledové.
Číst víceRecept na jablečný koláč z křehkého těsta, který vydrží dlouho vláčný. Tedy pokud nezmizí hned po upečení ze stolu, protože voní a chutná úžasně! Doporučujeme vyzkoušet!
Tušíte, jaké jsou vůbec ty nejčastější erotické fantazie, alespoň pokud jde o nás ženy? Podívejte se na devět nejobvyklejších...
Užijte si ještě poslední cukety ze zahrádky. Neskutečně dobré placičky z této oblíbené letní zeleniny. Vyzkoušejte náš podrobný FOTORECEPT na chuťovku z cukety.
06.09.2023
ČÍST VÍCENěco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.
05.09.2023
ČÍST VÍCERecept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
04.09.2023
ČÍST VÍCEDýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
03.09.2023
ČÍST VÍCEPrázdniny a téměř bezstarostné dny jsou za námi. Začíná školní rok a určitě přemýšlíte, jak se dětem s jídlem zavděčit a jak svačiny sestavit a kombinovat. Máme pro vás pár šikovných tipů.
03.09.2023
ČÍST VÍCEPodzimní sklizeň jablíček se nám blíží. Máme pro vás tipy, jak zpracovat úrodu tak, abyste z ní vytěžili co nejvíc. Poradíme se sklizní, zavařováním i sušením jablek. Také jsme pro vás vybrali spoustu osvědčených jablečných receptů, vždyť kdo by odolal vláčným koláčům a štrúdlům právě s jablky.
02.09.2023
ČÍST VÍCEŠvestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.
01.09.2023
ČÍST VÍCELéto ještě nekončí, a pokud máte na zahradě přebytky cuket, tak tu máme tip na zdravou vegetariánskou svačinku.
30.08.2023
ČÍST VÍCEMáte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.
29.08.2023
ČÍST VÍCEKdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
29.08.2023
ČÍST VÍCEA je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?
28.08.2023
ČÍST VÍCEMilujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
27.08.2023
ČÍST VÍCEFOTORECEPT na oblíbený americký dezert. Tuto sladkou dokonalost tvoří dvě vrstvy - sušenková krusta a sýrový krém. Dnes vyzkoušíme borůvkovou variantu.
27.08.2023
ČÍST VÍCESezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
27.08.2023
ČÍST VÍCETaké milujete sladké snídaně? A ještě lépe když jsou zdravé? Lívance s borůvkami podle našeho dnešního videoreceptu jsou doslova božské a stojí za to je ochutnat.
26.08.2023
ČÍST VÍCERecept na plněné knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta, které naplníme švestkami. Jen se po nich zapráší! FOTORECEPT, podle kterého je zvládne připravit každý.
25.08.2023
ČÍST VÍCEMnohé neúspěchy při zavařování ovoce bývají způsobeny nedodržením správných postupů nebo hygienických zásad. Zde je pár rad pro správné letní zavařování.
24.08.2023
ČÍST VÍCELilek neboli baklažán pochází z Balkánu, patří do čeledi lilkovitých a i když se z botanického hlediska řadí mezi ovoce, v gastronomii je obvykle považován za zeleninu. Milovníci lilku si bez něj jistě neumí představit žádnou letní grilovačku, jeho využití v kuchyni je mnohostranné a pokud nepatříte k jeho zatvrzelým odpůrcům, zkuste se o něm spolu s námi dozvědět o málo víc.
23.08.2023
ČÍST VÍCEDalší ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
23.08.2023
ČÍST VÍCELéto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.
22.08.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena