Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Vyhledávání v magazínu...

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Skladování jahod

Když si domů přineseme jahody, je potřeba myslet na to, že se mají umýt až těsně před podáváním či tepelným zpracováním. Jahody totiž dovedou nasát spoustu vlhkosti, to znamená, že pokud si je umyjeme déle před dalším užitím, zkazí se mnohem rychleji.

Číst více
Jak připravit kopřivový čaj?

Připravíme si kůru z půlky bio pomeranče, kterou odkrojíme do spirály, ze zbytku pomeranče vymačkáme šťávu. Kůru pomeranče a hrst mladých kopřivových listů dáme společně s 2 hřebíčky do džbánu a zalijeme 0,5 l horké vody. Necháme 10 minut odstát. Kopřivový čaj přecedíme, přilijeme pomerančovou šťávu a horký podáváme.

Číst více

Vařte levně a ze zbytků  - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!

29.04.2022

ČÍST VÍCE
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano

V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.

28.04.2022

ČÍST VÍCE
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem

Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Lichořeřišnice: Bylina i okrasa zahrádek či balkónů
Lichořeřišnice: Bylina i okrasa zahrádek či balkónů

Lichořeřišnice větší je rychle rostoucí bylina, navíc s bohatým květenstvím, která může ozdobit i váš balkón. Vyplatí se ji mít vždy po ruce, protože má nesmírně léčivé účinky. Trápí-li vás opakované záněty močových, je tou pravou bylinkou, po které se vyplatí v případě potíží, ale i preventivně, sáhnout.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?

Určitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Pečeme s mákem: Recept na jemný makovec krok za krokem
Pečeme s mákem: Recept na jemný makovec krok za krokem

Vděčný moučník pro každou příležitost. Vyzkoušejte recept na výborný makovec, který je velmi jemný, vláčný a takto vydrží i několik dní, pokud nezmizí ze stolu hned po upečení.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky
Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky

Jahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusili jsme se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.

26.04.2022

ČÍST VÍCE
Detox těla - jarní očistná kúra
Detox těla - jarní očistná kúra

Očistěte své tělo, probuďte se ze zimního spánku. Jarní očištění organismus potřebuje, přitom není třeba se trápit krutými dietami. Stačí pár malých změn v jídelníčku.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Jemná a krémová: Polévka ze zeleného chřestu krok za krokem
Jemná a krémová: Polévka ze zeleného chřestu krok za krokem

Vyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut
Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

Na zdlouhavé vaření není někdy čas, ale to nic nemění na tom, že si chceme pochutnat a dopřát si teplé jídlo každý den. Máme pro vás 5 tipů na rychlé obědy, které potěší celou rodinu.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů

Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Pečení moučníků a dezertů - vybíráme suroviny pro nejlepší výsledek
Pečení moučníků a dezertů - vybíráme suroviny pro nejlepší výsledek

Výběr správných surovin je zárukou dobrého výsledku. A při pečení a přípravě dezertů platí toto pravidlo dvojnásob. Podíváme se nejen na mouku, cukry a kypřidla.

24.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak rychle pohostit nečekanou návštěvu? Zkuste slané koláčky!
Jak rychle pohostit nečekanou návštěvu? Zkuste slané koláčky!

Pokud nemáte rádi sladké, jistě oceníte FOTORECEPT na slané pohoštění - koláčky plněné nivou, šunkou a bylinkami.

23.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot

Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.

23.04.2022

ČÍST VÍCE
Jarní zelenina v našem jídelníčku 1.díl
Jarní zelenina v našem jídelníčku 1.díl

Zelenina má být po celý rok denně na našem stole. V některých domácnostech je stále ještě nedoceněná a vzhledem ke spotřebě zeleniny v jiných státech se jí používá malé množství.

23.04.2022

ČÍST VÍCE
8 dokonalých receptů na pečené kuře
8 dokonalých receptů na pečené kuře

Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.

23.04.2022

ČÍST VÍCE
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem

Bylinkové máslo skvěle chutná na grilovaném masu, pečené rybě, bramborách, ale klidně i jen tak na rozpečené bagetě. Recept je velmi snadný, přitom působí na každém pokrmu luxusním dojmem. A bylinky můžeme obměnit podle libosti - třeba v tomto období se nabízí medvědí česnek, řeřicha nebo pažitka.

22.04.2022

ČÍST VÍCE
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem

Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.

22.04.2022

ČÍST VÍCE
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!

Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.

22.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak snížit výdaje za elektřinu? Vařte chytře a bez zbytečných úniků tepla
Jak snížit výdaje za elektřinu? Vařte chytře a bez zbytečných úniků tepla

Vlastníte elektrický sporák, troubu, elektrický vařič či jiný spotřebič určený k vaření, který spotřebovává elektřinu? I přes vysoké ceny elektřiny lze její spotřebu snížit a tím snížit i své výdaje. Pokud jste u spolehlivého dodavatele elektřiny a zálohy máte nastavené tak, že vás nečekají nepříjemná překvapení v podobě nedoplatků, zaměřte se na způsob, jakým vaříte.

21.04.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena