A je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad pozdního léta a podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?
Při popíjení burčáku zapomeňte na sýry, olivy a jiné italské a francouzské dobroty. Když sáhnete po slaných a nakyslých českých a moravských pokrmech, uděláte nejlépe. Přinášíme vám pár receptů, které se při popíjení burčáku budou hodit.
Jihočeské zelné placky se škvarky
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy 60 min)
Pečená vepřová žebírka na houbách
(doba přípravy 75 min)
(doba přípravy 120 min)
(doba přípravy 25 min)
(doba přípravy 35 min)
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky
Pozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.
Víno, které se zrodí díky slámě
Hledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Sezóna švestek je tady. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena