Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku

Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku

A je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?

2239×

Při popíjení burčáku zapomeňte na sýry, olivy a jiné italské a francouzské dobroty. Když sáhnete po slaných a nakyslých českých a moravských pokrmech, uděláte nejlépe. Přinášíme vám pár receptů, které se při popíjení burčáku budou hodit. 

Jihočeské zelné placky se škvarky

(doba přípravy 60 min)

Jihočeské

Plněné bramborové lokše

(doba přípravy 60 min)

Plněné

Bramboráky se zelím

(doba přípravy 60 min)

Bramboráky

Pečená vepřová žebírka na houbách

(doba přípravy 75 min)

Pečená

Uzená polévka se zelím

(doba přípravy 120 min)

Uzená

Křupavé klobásky na víně

(doba přípravy 25 min)

Křupavé

Chlebíček se zelím a uzeným

(doba přípravy 35 min)

Chlebíček

Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky

Pozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.

Není

Úvodní foto: Shutterstock.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena