Bramboráky se zelím

Trochu jiná varianta na smažené bramborové placky, tentokrát s kyselým zelím a uzeným masem.


4.499x
60 min
9×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu, kterou slijeme.

Kyselé zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a poté zelí překrájíme na menší kousky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do mísy dáme brambory, přidáme zelí, uzené maso a promícháme. Nakonec do směsi přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, utřený česnek, vejce a důkladně promícháme.

Na pánev dáme olej, ve kterém smažíme bramborové placky dozlatova.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.