Bramboráky

Recept na křupavou českou pochoutku, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


4.346858x
60 min
394×

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi. Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky


Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem


Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!


Recept

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky

Zpět na recept