Cuketové bramboráky s lilkem

Cuketový bramborák lze použít jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.


4.520x
30 min
2×

Postup přípravy

Cuketu a lilek nastrouháme i se slupkami nahrubo. Přistrouháme brambory i se slupkou, tentokrát na jemném struhadle. Pokrájíme nadrobno slaninu a vše i s ostatními ingrediencemi zamícháme. Hmota musí být hustotou téměř totožná s těstem na klasický bramborák. Není - li, přidáme mouku nebo vodu.

Rozehřejeme pánev s tenkou vrstvou oleje a postupně smažíme placky - bramboráky.

Cuketové bramboráky s lilkem podáváme teplé, ale i studené jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu. Na obrázku jsou cukeťáky použité jako příloha k drůbežím prsíčkům vařeným v zelenině, s jogurtovým dipem s nivou, hlávkovým salátem a čerstvým špenátem z vlastní zahrádky. Na oblohu je použita paprika a rajčata cherry.

Dodatek: Lilek není nutný, pokud nebude, nahradíme jej poměrně 2:1 cuketou a bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové bramboráky s lilkem

Zpět na recept