Bramborové placky s cuketou a parmazánem

Recept na placky z brambor, cukety a vylepšené parmazánem.


0.00x

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak větší brambory. Prosolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán. prolisovaný česnek a hladkou mouku podle potřeby na zahuštění (nemusíme to přehánět). Těsto na placky dobře promícháme. 


Na pánvi rozpálíme olej a tvoříme menší placky, které smažíme po obou stranách. Bramborové placky s cuketou a parmazánem podáváme teplé i studené. Doplníme dipy a a zdobíme podle libosti třeba podušenou či čerstvou zeleninou. 


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky


Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou


Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.


Nejlepší

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové placky s cuketou a parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.