Recept na placky z brambor, cukety a vylepšené parmazánem.
6 ks | brambory |
1 ks | cuketa |
1 miska | parmazán |
1-2 lžíce | bazalka |
4 ks | vejce L |
4 stroužky | česnek |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř | |
podle potřeby | |
hladká mouka | |
olej |
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak větší brambory. Prosolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán. prolisovaný česnek a hladkou mouku podle potřeby na zahuštění (nemusíme to přehánět). Těsto na placky dobře promícháme.
Na pánvi rozpálíme olej a tvoříme menší placky, které smažíme po obou stranách. Bramborové placky s cuketou a parmazánem podáváme teplé i studené. Doplníme dipy a a zdobíme podle libosti třeba podušenou či čerstvou zeleninou.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena