Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
Na bramboráky budeme potřebovat 1 kg moučných brambor, 1 velké vejce, 100 g hladké mouky, 5 - 6 stroužků česneku, 200 ml mléka či smetany na vaření, 1,5 lžíce sušené majoránky, 1/2 lžičky kmínu, sůl a samozřejmě olej či sádlo na smažení.
Těsto opět dobře promícháme.
Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá placku tenčí. Z těsta můžeme smažit velké i malé bramboráčky, jak komu chutná.
Bramborové placky smažené na sádle budou chutnat ještě lépe!
To proto, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové.
Bramboráky jsou levnou záležitostí - za veškeré suroviny na přípravu těsta dáme cca 30 Kč. Připočítáme si jen tuk na smažení. Za levný peníz tak připravíme chutnou přílohu i hlavní chod.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena