Tátovy bramboráky

Tenhle recept mám od svého táty a všichni se po nich olizujeme.


4.159x
60 min
2×

Postup přípravy

Oloupeme 12 - 15 větších brambor, nastrouháme je na struhadle do většího hrnce. Krájený gothaj nakrájíme na kostičky, přisypeme majoránku, přidáme vejce, vlažné mléko a prolisovaný česnek. Směs na bramboráky osolíme a přimícháváme hladkou a polohrubou mouku, abychom měli těstíčko, které bude z měchačky skapávat, ne stékat.

Na pánvičce rozpálíme dostatečné množství tuku a lžící nabíráme těsto a tvoříme placičky. Na pánvi udělám vždy tři menší. Bramboráky pečeme dozlatova z obou stran.

Tátovy bramboráky jsou výborné samotné jako oběd nebo večeře, ale můžou se udělat i jako příloha ke guláši nebo masu.
user-icon

autor atafle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tátovy bramboráky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká