Uzená polévka se zelím

Recept na sytou a hustou polévku z uzeného masa s kysaným zelím a bramborem, kterou můžeme podávat i jako hlavní chod. Výborně chutná s žemlovými knedlíčky.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Uzené maso omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli a koření (celý černý pepř, nové koření a bobkový list) a spolu s očištěnou mrkví, petrželí a celerem zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Kysané zelí vymačkáme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme najemno.

Z másla, cibulky a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, ke které přidáme nakrájené kysané zelí a kmín, vše krátce orestujeme, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut. Pak do polévky přidáme nakrájené uzené maso a uvařené brambory. Polévku prohřejeme, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a cukrem.

Uzenou polévku se zelím a bramborem rozdělíme na porce a podáváme s tyrolskými žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená polévka se zelím

Zpět na recept