Snadný recept na polévku z domácího sterilovaného cuketového zelí s bramborem a telecím párkem.
3 lžíce | máslo |
400 g | brambory |
50 g | cibule |
0.3 lžičky | kmín |
3 lžíce | hladká mouka |
200 ml | smetana ke šlehání |
100 g | telecí párek |
1 sklenice | sterilované cuketové zelí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
ocet |
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Brambory slijeme a vývar uchováme. Telecí párky nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Z cibule, mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor a vše zvolna vaříme asi 10 minut. Pak vmícháme sklenici domácího sterilovaného cuketového zelí a nakrájené párky. Vše povaříme ještě asi 10 minut, poté přidáme uvařené brambory a smetanu. Polévku prohřejeme a podle chuti dosolíme a okyselíme octem. Cuketovou zelňačku s bramborem a telecím párkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena