Terchovská kapustnica

Zelňačka z uzenin, masa, kysaného zelí a s houbami. Recept na opravdu výbornou polévku, která se hodí i na sváteční stůl.


5.01x
120 min

Ingredience

600 gvepřová krkovice s kostí
400 gvepřový bůček
600 gVytvořit: uzené vepřové žebírko
400 gdomácí klobása
200 gbílá cibule
500 gbrambory
500 gbílé kysané zelí
2 lžícedomácí vepřové sádlo
2 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkadrcený kmín
5 stroužkůčesnek
1 lžícesušené houby
3 lžícezakysaná smetana

Postup přípravy

Všechno maso, které chceme dát do kapustnice, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme do změknutí. Očistíme cibuli, nadrobno nakrájíme a na malém množství sádla ji opečeme v druhém hrnci, kde budeme vařit zelňačku. Na cibuli přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, drcený kmín a pokrájenou zeleninu. Krátce osmahneme, přidáme pokrájené brambory a zalijeme částí vývaru z masa. Podle potřeby přidáme vodu a vaříme brambory do poloměkka. Nakonec přidáme zelí a nasekaný česnek a dolijeme zbytek vývaru. Krátce povaříme.

Teplou terchovskou polévku kapustnici servírujeme s kousky uzeného masa. Podle chuti můžeme zelňačku zjemnit zakysanou smetanou.

Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

Poctivá

Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu

Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

Zahřejte

user-icon

autor mrmkab

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Terchovská kapustnica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena