Zelňačka z uzenin, masa, kysaného zelí a s houbami. Recept na opravdu výbornou polévku, která se hodí i na sváteční stůl.
600 g | vepřová krkovice s kostí |
400 g | vepřový bůček |
600 g | Vytvořit: uzené vepřové žebírko |
400 g | domácí klobása |
200 g | cibule bílá |
500 g | brambory |
500 g | bílé kysané zelí |
2 lžíce | domácí vepřové sádlo |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
1 lžička | drcený kmín |
5 stroužků | česnek |
1 lžíce | sušené houby |
3 lžíce | zakysaná smetana |
Všechno maso, které chceme dát do kapustnice, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme do změknutí. Očistíme cibuli, nadrobno nakrájíme a na malém množství sádla ji opečeme v druhém hrnci, kde budeme vařit zelňačku. Na cibuli přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, drcený kmín a pokrájenou zeleninu. Krátce osmahneme, přidáme pokrájené brambory a zalijeme částí vývaru z masa. Podle potřeby přidáme vodu a vaříme brambory do poloměkka. Nakonec přidáme zelí a nasekaný česnek a dolijeme zbytek vývaru. Krátce povaříme.
Teplou terchovskou polévku kapustnici servírujeme s kousky uzeného masa. Podle chuti můžeme zelňačku zjemnit zakysanou smetanou.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Michal K.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena