600 g | vepřová krkovice s kostí | |
400 g | vepřový bůček | |
600 g | Vytvořit: uzené vepřové žebírko | |
400 g | domácí klobása | |
200 g | cibule bílá | |
500 g | brambory | |
500 g | bílé kysané zelí | |
2 lžíce | domácí vepřové sádlo | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 lžička | drcený kmín | |
5 stroužků | česnek | |
1 lžíce | sušené houby | |
3 lžíce | zakysaná smetana |
Všechno maso, které chceme dát do kapustnice, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme do změknutí. Očistíme cibuli, nadrobno nakrájíme a na malém množství sádla ji opečeme v druhém hrnci, kde budeme vařit zelňačku. Na cibuli přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, drcený kmín a pokrájenou zeleninu. Krátce osmahneme, přidáme pokrájené brambory a zalijeme částí vývaru z masa. Podle potřeby přidáme vodu a vaříme brambory do poloměkka. Nakonec přidáme zelí a nasekaný česnek a dolijeme zbytek vývaru. Krátce povaříme.
Teplou terchovskou polévku kapustnici servírujeme s kousky uzeného masa. Podle chuti můžeme zelňačku zjemnit zakysanou smetanou.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Michal K.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena