Zelná polévka s uzeným kuřecím masem a červenou řepou

Podzimní polévka z bílého zelí, červené řepy, uzených kuřecích stehen, fazolí a s chutí zázvoru. Výborný recept!


5.02x
90 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 kscibule
3 lžícesádlo
1 ksbobkový list
1 lžičkačerstvý zázvor
0.3 hlávkybílé zelí
0.5 lžičkyřímský kmín
1 ksčervená řepa
2 ksčervená cibule
10 kuličekcelý černý pepř
2 ksuzené kuřecí stehno
1 konzervačervené fazole ve slaném nálevu

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Uzená kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, 1 oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, celý černý pepř, bobkový list a vše zvolna vaříme asi 1 hodinu doměkka. Pak kuřecí stehna vyjmeme z vývaru, maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

Fazole necháme okapat. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a oloupanou řepu překrojíme a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný zázvor nastrouháme na jemno. Konzervované červené fazole necháme okapat.

Na sádle necháme změknout cibuli s česnekem, pak přidáme zázvor, kmín a jakmile se vše rozvoní, vmícháme zelí a červenou řepu. Zeleninu krátce orestujeme, poté zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme okapané fazole a nakrájené kousky masa. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Zelnou polévku s uzeným kuřecím masem a červenou řepou rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se zakysanou smetanou.

Jak naložit kysané zelí?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s uzeným kuřecím masem a červenou řepou

Zpět na recept