Ukrajinský boršč od maminky

Recept na tradiční sytý pokrm připravený z řepy, zelí, masa a brambor.


4.610x
120 min

Postup přípravy

Do velkého hrnce (asi 5 l) pokrájíme na větší kostky maso, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. Nezapomeneme osolit a přidáme bobkový list.

Zelí pokrájíme na nudličky. Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a červenou řepu nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Než se nám maso uvaří, přidáme pokrájené zelí, necháme ho chvíli povařit a vložíme brambory. Slaninu dáme na rozpálenou hlubší pánev, přisypeme nastrouhanou mrkev, krátce ji orestujeme a přidáme červenou řepu, kterou restujeme, dokud nepustí šťávu. Vše potom vložíme do hrnce a promícháme.

Ukrajinský boršč od maminky podáváme ochucený kysanou smetanou a s krajícem chleba.
user-icon

autor pinkey33


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ukrajinský boršč od maminky

Zpět na recept