Houbový boršč

Recept na vydatný zeleninový boršč s houbami, který můžeme zjemnit zakysanou smetanou pro jemnější chuť.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Větší brambory s kořenovou zeleninou důkladně očistíme, podle druhu oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme, můžeme použít i houby naložené. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Připravíme si také kysané zelí a koření. Řepu oloupeme a uvaříme zvlášť. Chilli papričku nasekáme nadrobno.

Ve velkém hrnci rozpustíme slaninu, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, kořenovou zeleninu a zalijeme hovězím vývarem, přisypeme houby a zelí. Houbový boršč doplníme o veškeré koření a sůl. Vše vaříme, dokud nejsou brambory a ostatní suroviny měkké. Na závěr přidáme zvlášť uvařenou řepu nakrájenou na kousky a hotový boršč dochutíme kečupem a chilli papričkami.

Houbový boršč podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový boršč

Zpět na recept