Houbový boršč

Recept na vydatný zeleninový boršč s houbami, který můžeme zjemnit zakysanou smetanou pro jemnější chuť.


5.01x
60 min

Ingredience

100 gslanina
5 ksbrambory
1 kscibule
3 lžícekečup
1 kschilli paprička
4 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
500 mlhovězí vývar
200 ghlávkové zelí
200 gkořenová zelenina
200 gčerstvé houby
2 ksčervená řepa
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Větší brambory s kořenovou zeleninou důkladně očistíme, podle druhu oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme, můžeme použít i houby naložené. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Připravíme si také kysané zelí a koření. Řepu oloupeme a uvaříme zvlášť. Chilli papričku nasekáme nadrobno.

Ve velkém hrnci rozpustíme slaninu, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, kořenovou zeleninu a zalijeme hovězím vývarem, přisypeme houby a zelí. Houbový boršč doplníme o veškeré koření a sůl. Vše vaříme, dokud nejsou brambory a ostatní suroviny měkké. Na závěr přidáme zvlášť uvařenou řepu nakrájenou na kousky a hotový boršč dochutíme kečupem a chilli papričkami.

Houbový boršč podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.