Chutný vydatný boršč

Osvědčený recept na klasickou zeleninovou polévku s kousky vepřového a hovězího masa.


3.06x
60 min

Ingredience

100 gbrambory
1 kscibule
1 dlsmetana
40 gceler
1 lvoda
40 gmrkev
40 gpetržel
2 lžícehladká mouka
150 ghovězí maso
1 lžícerajský protlak
50 gčervená řepa
150 gvepřové maso
150 gkysané zelí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí pokrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu nastrouháme na větší nudle a brambory nakrájíme na malé kostičky. Pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. V případě, že nemáme čerstvou řepu, přidáme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hovězí a vepřové kostičky, opečeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zbylou zeleninu poté nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka.

Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, boršč zahustíme, přilijeme rajský protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. Na závěr vydatný boršč dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu a krátce povaříme.

Chutný vydatný boršč můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný vydatný boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.