Zeleninový boršč podle Mačingové

Recept na chutný, dietní a velmi zdravý boršč podle Mačingové.


4.419x
90 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 kscibule
1 miskaceler
1 miskamrkev
1 miskapetržel
1 plechovkarajčatový protlak
3 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
2 lžíceolivový olej
1 špetkamletý pepř
1 miskazelená paprika
1 miskakedluben
1 špetkadrcený kmín
3 miskyčervená řepa
1 špetkamletá sladká paprika

podle chuti

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pečlivě očistíme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme doměkka, poté ji nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu a kedluben, trvá to cca 15 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji zvlášť.

Podušenou zeleninu osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvíli mícháme, přidáme mletou sladkou papriku a přilijeme půl litru vody. Směs vaříme do změknutí zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.

Do hrnce přidáme osmahnutou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Na závěr můžeme do boršče přidat i čerstvou nasekanou petrželku.

Zeleninový boršč podle Mačingové podáváme jako velmi sytou a zdravou polévku, která nahradí i hlavní chod.
user-icon

autor patroklos


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč podle Mačingové

Zpět na recept