Vynikající babiččin boršč

Recept na polévku naší babičky.


4.533x
45 min
5×

Ingredience

sůl
50 gmáslo
70 gceler
2 lvoda
70 gmrkev
30 gpetržel
1 dlkysaná smetana
mletý pepř
50 ghladká mouka
200 ghovězí maso
230 ghlávkové zelí
130 gčervená řepa
200 gvepřový bok

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a přidáme ke skoro měkkému masu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme zlatou jíšku. Hotovou jíšku pomalu zaléváme horkou vodou za stálého míchání. Zředěnou jíšku bez cucků vlijeme do polévky. Vše vaříme 20 minut. Červenou čepu nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, vaříme ještě 5 minut a odstavíme. Do boršče vmícháme smetanu nebo ji přidáváme až na talíři. Vynikající babiččin boršč podáváme teplý.


Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem


Recept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.


Recept


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší

user-icon

autor Ježíšek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající babiččin boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena