Zeleninový boršč

Zeleninová verze známého ruského receptu.


4.739x
0
1×

Ingredience

sůl
80 gmáslo
petrželka
100 gbrambory
1.25 lvoda
100 grajče
200 gmrkev
300 gkapusta
1 šálekzakysaná smetana
citronová šťáva
200 gčervená řepa

Postup přípravy

Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Zbylou zeleninu očistíme. Mrkev a kapustu nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a rajčata na plátky.

Řepu podusíme na másle za mírného podlévání asi 20 minut. Přidáme mrkev a kapustu. Přilijeme vodu a dále dusíme. Nakonec přidáme brambory a když jsou skoro měkké, přidáme na plátky nakrájená rajčata.

Zeleninový boršč rozdělíme do talířů. Polévku posypeme nasekanou petrželkou a na každý talíř polévky dáme navrch čepici husté kysané smetany.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.