Zelňačka s pikantní klobásou

Lahodná a oblíbená polévka, klasika české kuchyně.


0.00x
25 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si brambory pokrájené na menší kostky a na plátky pokrájenou pikantní klobásu.

Ve větším hrnci uděláme jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory a vaříme na mírném ohni doměkka, dochutíme solí a pepřem. Do zelňačky vhodíme klobásu a nakonec přidáme překrájené kysané zelí, necháme prohřát.

Zelňačku s pikantní klobásou můžeme zjemnit smetanou, dozdobíme petrželkou nebo jarní pažitkou. Podáváme ihned, nejlépe s chlebem.

Vyzkoušejte i další recepty na zelňačku

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s pikantní klobásou

Zpět na recept