Rychlá zelňačka bez masa

Recept na rychlou a dobrou zelńačku bez masa.


4.312x
35 min

Ingredience

3 ksbrambory
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
1 lžícemletá sladká paprika
250 gkysané zelí

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí propláchneme a pokrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme brambory. Orestujeme za stálého míchání, zaprášíme mletou sladkou paprikou a nakonec hladkou moukou. Základ na zelňačku bez masa osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření, zalijeme horkou vodou. Brambory povaříme do poloměkka a přidáme propláchnuté kysané zelí. Zelňačku vaříme, dokud brambory nezměknou. Pokud jsme přidali hodně vody, můžeme zahustit smetanou, která zelňačku i zjemní. Rychlou zelňačku bez masa podáváme horkou s čerstvým krajícem chleba.

Recept na zelňačku s uzeným masem krok za krokem

Dnes si krok za krokem připravíme tradiční českou polévku. Kromě jiného funguje jako skvělý vyprošťovák.

Recept

Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

Poctivá

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá zelňačka bez masa

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena