Slezská zelňačka

Recept na velmi chutnou zelňačku z Beskyd s kousky moravské klobásy a slaniny.


3.911x
75 min

Ingredience

40 gslanina
1 ksvejce
5 gmáslo
120 gbrambory
5 gsádlo
40 ghladká mouka
120 gzakysaná smetana
200 gkyselé zelí
80 gmoravská klobása

podle chuti

sůl
kmín

Postup přípravy

Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem. Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.

Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu

První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

Zahřejte

user-icon

autor Vasili

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slezská zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena