Slezská zelňačka

Recept na velmi chutnou zelňačku z Beskyd s kousky moravské klobásy a slaniny.


3.911x
75 min

Postup přípravy

Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem. Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu


První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.


Zahřejte

user-icon

autor Vasili


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezská zelňačka

Zpět na recept