Zelňačka s klobásou

Recept na jednoduchou, ale moc dobrou zelňačku.


4.4951x
45 min
176×

Postup přípravy

Brambory a větší cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.


Další recepty na domácí zelňačku


Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku


Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?


Poctivá


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší


Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím nejen na víkend


Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.


Klasické

user-icon

autor Stary


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká