Recept na jednoduchou, ale moc dobrou zelňačku.
2 ks | brambory |
1 ks | cibule |
2 l | voda |
2 ks | klobása |
500 g | kyselé zelí |
8 kuliček | celý černý pepř |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
bobkový list | |
mletá sladká paprika | |
podle potřeby | |
máslo | |
hladká mouka |
Brambory a větší cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.
(doba přípravy 60 min)
Videorecept: Chutná zelňačka s klobásou
Výborná klasická polévka, která hodně zasytí a skvěle chutná.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím nejen na víkend
Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.
autor Stary
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.