Recept na jednoduchou, ale moc dobrou zelňačku.
2 ks | brambory |
1 ks | cibule |
2 l | voda |
2 ks | klobása |
500 g | kyselé zelí |
8 kuliček | celý černý pepř |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
bobkový list | |
mletá sladká paprika | |
podle potřeby | |
máslo | |
hladká mouka |
Brambory a větší cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím nejen na víkend
Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.
autor Stary
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena