Vegetariánská zelňačka bez smetany

Recept na hustou zelňačku bez masa a smetany, přesto je výborná.


4.04x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zelí necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Množství zelí si můžeme libovolně přizpůsobit podle toho, jak chceme mít zelňačku hustou. Menší brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je scedíme, trochu vývaru si ponecháme, kdybychom potřebovali zelňačku zředit.

Na rozpáleném oleji ve větším hrnci osmahneme cibuli do zesklovatění, přidáme kmín, zaprášíme moukou a mícháme, až získají všechny suroviny světle hnědou barvu. V tuto chvíli zalijeme horkým zeleninovým vývarem a zaprášíme mletou sladkou paprikou. Zelí povaříme doměkka. Když je zelí měkké, přidáme zvlášť uvařené brambory, podle potřeby zelňačku dosolíme a 2 - 3 minuty společně povaříme.

Vegetariánskou zelňačku bez smetany podáváme s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská zelňačka bez smetany

Zpět na recept