Zelňačka se sušenými hříbky

Jednoduchá a rychlá smetanová polévka z čerstvého bílého zelí, brambor a sušených hříbků. Velmi dobrý recept.


4.516x
45 min
4×

Ingredience

50 gmáslo
2 lžíceocet
4 ksbrambory
300 mlmléko
250 mlsmetana
1 hrsthladká mouka
0.25 hlávkyhlávkové zelí
1 kostkazeleninový bujón
1 hrstsušené hříbky

podle chuti

sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy

Dáme vařit asi 1 litr vody. Bílé zelí a oloupané brambory nakrájíme na větší kusy a přidáme do hrnce. Přidáme ocet, sůl, drcený kmín a pepř. Vaříme cca 30 minut.

Mezitím si uděláme bílou jíšku z másla a hladké mouky a zavaříme do polévky. Přidáme hrst sušených pravých hříbků. Pokud dáme jiné houby (např. babky, suchohřiby apod.), musíme počítat s tím, že vývar trochu zhnědne. Přidáme 1 kostku zeleninového bujonu a necháme povařit dalších 10 minut, aby houby změkly.

Zelňačku se sušenými hříbky odstavíme z plotny, přidáme do ní horké mléko a smetanu. Podle chuti polévku dochutíme.

Zelňačku se sušenými hříbky můžeme rozdělit do misek či hlubokých talířů a ihned servírovat.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Douchy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka se sušenými hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena