Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Zelňačka, která zahřeje. Domácí sytá polévka z kysaného zelí s uzeným masem a pikantní klobásou.


4.6163x
60 min
11×

Postup přípravy

Uzené maso a klobásu omyjeme a osušíme. Větší cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kysané zelí Znojmia překrájíme na kratší nudličky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Slaninu necháme vyškvařit a pak k vypuštěnému tuku přidáme asi lžíci sádla, cibulku a česnek. Vše zvolna orestujeme dozlatova a za stálého míchání přisypeme kmín a červenou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit a vmícháme nastrouhané brambory, které asi 5 minut zvolna restujeme. Pak ke směsi vložíme pokrájené zelí, uzené maso a klobásu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Měkké maso a klobásu vyjmeme a nakrájíme na kousky, které vrátíme do polévky. Zelňačku podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.

Domácí zelňačku s uzeným masem a pikantní klobásou podáváme s pečivem a sladkou i zakysanou smetanou, kterou servírujeme zvlášť.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Zpět na recept