Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Zelňačka, která zahřeje. Domácí sytá polévka z kysaného zelí s uzeným masem a pikantní klobásou.


4.6163x
60 min
11×

Ingredience

50 gslanina
2 stroužkyčesnek
2 ksbrambory
1 kscibule
1 lžičkakmín
1 ksbobkový list
300 guzené maso
1 lžícemletá sladká paprika
1 ksvětší pikantní klobása
350 gkysané zelí Znojmia

podle chuti

sůl
chilli koření

podle potřeby

sádlo
800-1000 mlzeleninový vývar

příloha

pečivo
zakysaná smetana
sladká smetana

Postup přípravy

Uzené maso a klobásu omyjeme a osušíme. Větší cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kysané zelí Znojmia překrájíme na kratší nudličky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Slaninu necháme vyškvařit a pak k vypuštěnému tuku přidáme asi lžíci sádla, cibulku a česnek. Vše zvolna orestujeme dozlatova a za stálého míchání přisypeme kmín a červenou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit a vmícháme nastrouhané brambory, které asi 5 minut zvolna restujeme. Pak ke směsi vložíme pokrájené zelí, uzené maso a klobásu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Měkké maso a klobásu vyjmeme a nakrájíme na kousky, které vrátíme do polévky. Zelňačku podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.

Domácí zelňačku s uzeným masem a pikantní klobásou podáváme s pečivem a sladkou i zakysanou smetanou, kterou servírujeme zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena