Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Bílé hlávkové zelí dušené
(doba přípravy 45 min )
Opékané zelné škubánky
(doba přípravy 1 hod )
Zelné šišky s mletým masem
(doba přípravy 1 hod )
Plněné bramborové knedlíky se zelím
(doba přípravy 45 min )
Mango-zelí
(doba přípravy 45 min )
Dušené kvašené zelí s jablkem
(doba přípravy 20 min )
Dušené červené zelí
(doba přípravy 25 min )
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
Autor:admin_vareni