Mango-zelí

Vyzkoušejte snadný a chutný vegetariánský recept na zelí dušené s mangem, který výborně chutná s pečenými batáty. Mango-zelí však můžeme podávat i jako přílohu k nejrůznějším masům a těstovinám.


4.312x
45 min

Postup přípravy

Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Nálev odložíme stranou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na drobné kostičky.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a za stálého míchání přidáme hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí a zkaramelizuje, vmícháme nakrájené mango a zelí. Vše ochutíme solí a drceným kmínem, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Během dušení směs podléváme zelným nálevem a nakonec necháme tekutinu téměř odpařit. Mango-zelí podle vlastní chuti osolíme, přisladíme nebo okyselíme.

Mango-zelí podáváme teplé jako přílohu třeba k bramborám, těstovinám nebo pečeným masům s knedlíkem.

6 nejlepších receptů z kysaného zelí

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mango-zelí

Zpět na recept