Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.

27857×

Kysané zelí na talíři 

Kysané zelí je pro lidský organismus doslova darem s vysokým obsahem vitamínů, minerálů, bílkovin a aminokyselin. Je skvělým posilovačem imunity! Jde o hlávkové zelí, které je jemně nakrájené a zkvašené díky bakteriím mléčného kvašení (Lactobacillus, Pediococcus). Kysané zelí má charakteristickou chuť i vůni a za správných podmínek skladování si jej můžeme dopřávat dlouhé měsíce. Pojďme se teď společně podívat na pár receptů, ve kterých hraje kysané zelí hlavní roli. 

Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

Dušené

Kuře na křenovém kysaném zelí
(doba přípravy 1 hod )


Polévka z uzených kostí a zelí
(doba přípravy 1 h 30 min )


Rychlé placky ze zelí
(doba přípravy 20 min )


Vepřová krkovička pečená se zelím
(doba přípravy 1 hod )


Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )


Dušené bílé nebo červené zelí
(doba přípravy 45 min )


Další recepty z kysaného zelí najdete zde 

Úvodní foto: Shutterstock.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz