Kuřecí stehna pečená na kysaném zelí s křenem. Recept na dobrý oběd.
2 lžíce | olej |
150-200 ml | pivo |
1 ks | velká cibule |
6 ks | kuřecí stehno |
1000 g | kysané zelí s křenem |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
křen |
Kuřecí stehna nasolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Křen (asi 20 cm) oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do pekáče nasypeme cibuli, zalijeme olejem, rozprostřeme zelí a kostičky křenu. Naskládáme kuřecí stehna, podlijeme je pivem a přiklopíme víkem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut, poté stehna otočíme a přikryté opět pečeme dalších 20 minut. Pak stehna znovu otočíme, posypeme česnekem (používám mlýnek) a nepřikryté pečeme ještě 10 minut. Ve vypnuté teplé troubě necháme ještě 10 minut "dojít". Pokud máme kuřecí stehna velká, dobu pečení si upravíme, aby ve výsledku šlo maso krásně od kosti. Jako přílohu ke kuřeti na křenovém kysaném zelí doporučuji opékané brambory.
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí
Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena