Segedínský guláš z kýty

Recept na výborný segedín od kuchaře z naší restaurace.


4.4205x
60 min
86×

Ingredience

2 kscibule
0.5 lžičkykmín
3 lžícesádlo
1 kelímekkysaná smetana
1 lžícehladká mouka
500 gvepřová kýta
1 lžícemletá sladká paprika
500 gkysané zelí

podle chuti

sklenicesůl

Postup přípravy

Omyté a očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na horkém sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, koření a ze všech stran opečeme. Přidáme kmín, podlijeme vodou s dusíme 30 minut. Opět přilijeme trochu vody a přisypeme zcezené kysané zelí a segedín dále dusíme, dokud zelí i maso nezměkne. Segedínský guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, chvilku povaříme a můžeme podávat. Segedínský guláš z kýty je nejlepší s přílohou jako je houskový knedlík, případně těstoviny.


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako


Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem


Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.


Recept


Jak připravit dokonalý guláš


Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.


Jak

user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš z kýty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká