2 ks | cibule | |
0.5 lžičky | kmín | |
3 lžíce | sádlo | |
1 kelímek | kysaná smetana | |
1 lžíce | hladká mouka | |
500 g | vepřová kýta | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
500 g | kysané zelí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sklenice | sůl |
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na horkém sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, koření a ze všech stran opečeme. Přidáme kmín, podlijeme vodou s dusíme 30 minut. Opět přilijeme trochu vody a přisypeme scezené kysané zelí a segedín dále dusíme, dokud zelí i maso nezměkne.
Segedínský guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, chvilku povaříme a můžeme podávat. Segedínský guláš z kýty je nejlepší s přílohou jako je houskový knedlík, případně těstoviny.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.